duminică, 6 iunie 2010

Marea Schisma - sau - de la tine, la el.

Adevarul e ca nu am fost niciodata in stare sa renunt la ce vreau, pentru ce am nevoie...


Stiu ca te-am avut, si te pot avea oricand vreau. Stiu ca ai fost al meu, si ai ramas al meu, indiferent de plecarea mea definitiva din viata ta. Stiu ca ma pot intoarce la tine, si la "viata aia buna" a noastra, stiu ca vara asta mi-ar prinde bine o stare de fericire totala, stiu toate lucrurile astea, le stiu foarte bine...

Stiu ca tu ai avut mereu grija de mine. Tu mi-ai adus flori. Tu te-ai trezit la 3, cand s-a oprit centrala, si mi-ai mai adus o patura. Tu mi-ai facut cafea cu 3 lingurite de zahar. Tu te-ai ars cu placa de 5 ori, ca sa imi indrepti parul. Tu mi-ai pus o mie de intrebari stupide la care nu le stiai raspunsul, chiar daca le gaseai pe Google, doar pentru ca vroiai "sa tii minte toata viata ca eu te-am invatat asta". Tu mi-ai trimis o cutie cat mine cu un urs care si azi mi se pare ca se uita altfel la mine decat o facea in "vremurile alea", ale noastre. Tu m-ai trezit la 7 dimineata duminica sa imi spui ca "ninge, si te iubesc". Tu nu intelegeai niciodata de ce am mainile reci, si te chinuiai sa mi le incalzesti. Tu ma duceai acasa, si nu ma lasai sa plec. Tu plangeai cu mine in fata blocului tau "de dor". Tu "nu puteai fara mine". Tu m-ai crescut. Tu m-ai invatat tot ce stiu. Tu mi-ai deschis ochii. Tu ai invatat ca daca ma pupi pe frunte, sunt a ta. Tu aveai tot timpu` o umbrela la tine, sa nu racesc. Tu mi-ai facut ordine in dulap (si asta a fost intr-adevar un act care a dovedit mult, mult curaj). Tu te-ai intors de fiecare data la mine. Tu ai fost acolo cel mai mult. Tu ma iubesti, si stiu asta foarte bine. Tot tu, insa, mi-ai rupt inima cu fiecare ocazie care ai avut-o, intentionat sau nu, ani intregi. "Zi de zi, tu m-ai pierdut".


Vezi tu, el nu e asa. El nu o sa aiba niciodata o umbrela cu el, dar o sa fuga cu mine prin ploaie. El o sa sara intr-o balta si o sa ma ude din cap pana in picioare. El o sa-mi rupa bluza preferata de pe mine. El o sa ma tranteasca de dulap, si nu o sa se gandeasca nici macar o clipa ce vanatai o sa am a doua zi. El o sa-mi spuna lucrurile in fata. El nu o sa ma iubeasca niciodata, dar o sa insemn intotdeauna mai mult decat toate "pizdele futute si lasate" - el nu o sa ma iubeasca niciodata, dar nici nu imi va spune ca ii pare rau ca am intrat in viata lui, cum ai facut tu. El o sa ma traga de par. El o sa ma sarute si daca are gripa. El nu o sa ma sune dupa 5 minute dupa ce pleaca de langa mine, poate doar a doua zi. El nu ma cunoaste, dar crede ca o face. El are un loc in sufletul meu, cum ai si tu, dar el...el nu l-a pierdut niciodata. El nu mi-a rupt inima. El nu mi-a reprosat nimic, si nici nu a avut ocazia. El nu are pretentia sa-mi traiesc viata dupa placul lui. El nu ma intelege niciodata, dar imi da impresia asta. El ma place exact asa cum sunt. El stie ca sunt puternica. El poate si fara mine, dar nu imi da niciun motiv sa il las. El m-a ales pe mine demult, si nu am iesit niciodata din "trend". El are genul de zambet care poate lumina tot orasul. El e singurul care ma face sa am fluturi in stomac. El imi alearga prin vene. El poate nu ma asculta de fiecare data, dar aude tot ce ii spun. El m-a facut sa ma trezesc razand in hohote. El e acolo pentru mine, pentru ca si eu am fost acolo pentru el. El ma pupa pe frunte inaintea ta. El imi spune tot ce gandeste, chiar daca vreau sau nu sa aud. El spune ca ii e dor de mine cand ii e. El m-a facut sa uit de tine. El e tot ce tu nu esti si nu vei fi niciodata.
Doamne, tu...tu nici macar nu stii ca imi plac toate lucrurile astea care el, si doar el, stie sa le faca.

Bineinteles ca inca am nevoie de tine, dar il vreau, si il am, pe el.
Nu mai exista niciun miracol neimplinit pe lista care sa ma aduca inapoi, la tine. "Honey", I`m gone.

Te-am iubit, fraiere!

P.S.: Mai e ceva...tu stii ca vara, el e marea mea...



16 comentarii:

Frumusete spunea...

Eu ...as fi fericita.Tu esti?

elena spunea...

"tu" si "el"...amandoi sunt la extreme...sunt diferiti, in parti total opuse....uneori ne dorim un "tu", alteori un "el"...poate ca idealul ar fi undeva la mijloc...

elena spunea...

dar cine poate abandona dorintele in favoarea nevoilor?....

annie. spunea...

elena a spus foarte bine "cine poate abandona dorintele in favoarea nevoilor?" sau cum am spus eu, suntem sclavii propriilor noastre dorinte.
se pare ca vara aduce intotdeauna lucruri bune..

Andra spunea...

aduce, aduce, cele mai bune :)

Lea spunea...

mda... lunga noastra discutie de pe terasa din gallery...
si totusi ma asteptam sa scri despre altcineva ;))

ioana spunea...

tipo.... esti tare! ;)

Hordy spunea...

"Vântul spune fugi că eu plătesc ! "

LIA spunea...

daa,sa speram ca ne va aduce lucrurile buna inapoi

ANDRE ☺ EA spunea...

ASTA,da ASTA, a durut !:-S

Christina spunea...

frumos.

Em.a spunea...

Nu citesc mai cu drag alta arta, nu ma privesc cu drag mai mare in alte oglinzi, care sa nu fie ale tale.

Anonim spunea...

Imi vine sa ma impusc.

Ea spunea...

Superb! Mi-a placut mult.Bravo!:)

Andra spunea...

eu zic sa te impusti.

Amélie spunea...

foarte faina toata partea aia cu "El"! super tare...degaja atata sinceritate si atata deschidere incat n-are cum sa nu-i placa cuiva ce ai scris! bravo!