duminică, 14 septembrie 2014

The ugly truth.





Mi se pare frumos sa stii ca in timp, unele lucruri raman la fel.

Uite, cand aveam vreo 12 ani am hotarat eu intr-o zi ca "femeile e curve, si barbatii e porci". Nici nu imi amintesc unde am auzit-o, dar am crezut in treaba asta. Dupa 8 ani, sunt mai sigura ca niciodata - acum, insa, are si sens.
E un lucru atat de banal - toate femeile sunt curve la un moment dat, si toti barbatii sunt niste porci (la un moment dat, sa zicem). Pamantul asta s-ar invarti mai linistit, asa, daca ar intelege toata lumea treaba asta. Jumatate din intrebarile pe care ti le-ai pus au ca raspuns afirmatia asta, jumatate din tot ce ai vazut in jurul tau vreodata se datoreaza unei simple afirmatii. Ba mai mult, logica e foarte simpla - femeile sunt curve doar si doar pentru ca barbatii sunt porci, iar barbatii, or fi porci la randul lor, caci femeile sunt curve.
Toata logica asta insa are o mie de fete, iar pana intelegi cu care din fetele alea ai tu de-a face, nu o sa ai parte de liniste, nici raspunsuri, nici explicatii.
Vezi tu,  poate o sa fii o curva intr-o zi, ca ala o sa fie un porc. Pe de alta parte, poate o sa fii o curva pentru ca ala dinaintea lui a fost un porc, si tu esti o mica frustrata care se scoate, cica are "trust issues" din astea.  Poate asta de langa tine a fost si el o curva la randul lui...sau ala de dinaintea lui? Poate te porti ca o vaca, la randul tau, ca el e un porc...sau poate asa sunteti voi, pur si simplu, si doar unul cu altul functionati, in relatia voastra bolnava. Poate sunteti doua curve, pana la urma, dar ei, va stiti de mult, si e nasol cu astia noi, inceputuri, sa cunosti familia, pizda masii, pana la urma, lasa ca merge si asa.

Sa nu iti mai pierzi niciodata timpul intrebandu-te de ce esti tu o curva, de ce e el un porc, de ce s-a dus el cu prima iesita pe carare, de ce ai ramas tu ca proasta sa te uiti pe pereti, cine de ce minte, cine de ce pleaca...
Nu merita agitatia - un raspuns o sa existe intotdeauna, iar tu o sa-l gasesti mai devreme sau mai tarziu. E simplu - o femeie e o curva din cauza porcului de langa ea, sau a aluia de dinainte. Exact la fel se aplica si invers.
Eh, si gata toata agitatia asta, Da, asta e tot.

Cheia fericirii, sau calea, sau cum si ce o fi, nu o stie nimeni, nu o sa pretind ca o stiu eu.
Calea unei stari constante de liniste si reteta pastrarii unui zambet pe fata insa mi se pare acum mai simpla ca oricand. Sunt doua lucruri de inteles:
1. Tine bine minte treaba aia cu "How long they choose to love you will never be your decission" !
2. Da drumul oricui vrea sa plece. Atunci, in momentul ala, in ziua aia, lasa-i sa plece.
Incercarile tale disperate de a aparea pe Facebook cu 5 tipi/tipe lipite de fundul tau nu o sa aduca niciodata pe nimeni inapoi, nici sticlele alea golite, nici noptile nedormite. Niciodata, niciodata sa nu incerci sa tii de cineva care nu mai vrea sa ramana. Fiecare dintre noi se intoarce acolo unde vrea sa se intoarca - iar daca omul tau crede ca meriti sa se intoarca la tine, o sa vina inapoi si dupa luni intregi in care nu ati schimbat un cuvant, si dupa ani in care nu stie cine si ce se invarte langa funduletul tau. Ei, daca nu crede ca meriti...atunci pentru cine nu poti tu sa dormi? Na, uite pentru cine atata agitatie, ca nu mai avem parca alta treaba acum, decat sa incercam disperati sa facem pe cineva sa vada cat suntem de iubibili/iubibile.

Hai sa facem mai multa liniste in suflete! Prea multe sticle golite de intrebari "fara raspuns" - ei, uite asta e raspunsul. Asta e mereu raspunsul - afla doar care e raspunsul tau, iar apoi observa CAT DE LINISTE SE FACE.

(Termenii folositi nu trebuie luati literalmente neaparat, ci acopera si curvele emotionale, porcii ocazionali, si tot asa. Scuzati limbajul care nu il folosesc prea des pe blogul asta - dar aici nu e vorba de nimic altceva inafara de adevarul gol golut, care, cateodata, nu suna frumos.)

Un comentariu:

Anonim spunea...

:) haha ce tare! Am nimerit dupa luni de zile chiar acum cand e calda postarea.. Imi place, devii inteleapta. Dar vezi, nimeni nu ajunge intelept din intamplare :) In schimb nici resemnarea nu e buna, mi se pare ca e atributul batranilor sau fricosilor, nu e treaba de oameni ca tine! Nu s-a intors, asta e. Strangi din dinti, plangi, urli, tremuri, suferi.. mergi mai departe, nu minimaliza nici omul, nici experienta in sine. Bucuria de a trai intens vine cu riscul asta. Si merita de fiecare data.

L.