marți, 20 aprilie 2010

EU NU MA GADIL!

Cat crezi ca o sa mai ramana asa toate lucrurile astea, copilu`? Cat crezi ca 0 sa te mai las sa te prefaci "a doua zi" ca nu s-a intamplat nimic, si eu o sa inghit tot, doar ca sa nu ne certam iar, si iar, si iar. Oricum asta e tot ce mai facem. Oricum doar atunci mai vorbim, cand ai ceva sa-mi reprosezi, sau cand ma satur. Si ma satur, ma satur din ce in ce mai des, din ce in ce mai mult...te-ai gandit asa, macar o data, daca mai pot?

Da. Mai poti.

Ce te face sa crezi asta? De unde stii tu cat poti "sa poti", in fond? De cate ori a trebuit sa te intrebi tu daca mai poti?

O data. O data si bine, Andra, stii foarte bine ca as fi putut spune ca nu mai pot, dar am putut...si vorba ta, nu stiam cu ce se mananca, am putut pentru ca era pentru tine... si cam atat. Asa ca da, sunt sigur ca mai poti, cat timp e vorba de noi, ai putut intotdeauna...si nu vrem niciunul sa fie asta primul lucru pe care eu pot sa il fac si tu nu, in toata treaba asta, nu?

Da copilule, asta mi-am spus si eu intotdeauna, atunci, si mai tarziu, si mai tarziu, si mai tarziu, si mereu...atat de des, incat nu mai pot sa o cred, doar pentru ca vine de la tine, cum am facut intotdeauna. Am obosit, intelegi?... am obosit sa astept, sa lupt, sa am rabdare, sa iert, sa uit, sa ma prefac si peste toate, nici nu ai idee cat de tare am obosit sa te iubesc. Si stiu, stiu ca asta vrei de la mine, stiu ca asta vrei sa fac, stiu ca asta ai vrut intotdeauna...totusi, a trecut destul de mult timp incat sa imi recunosc in primul rand mie ca nu voi fi niciodata ceea ce vrei tu. Poate nu sunt impacata cu asta, dar o sa ma descurc. Iar de parut rau, imi pare, imi pare foarte rau, dar nu sunt capabila si nu am sa fiu vreodata sa ma schimb in ceea ce vrei tu.

Nu vreau si nu am vrut niciodata. Pizde care sa fie exact ceea ce vreau eu sunt peste tot, Andra, gradina Domnului e mare. Tie nu ti-ar place sa fi ceea ce vreau eu, si stiu asta foarte bine. Nu am incercat niciodata sa te transform in ceva pe placul meu. Nu ai mai fi tu fara toate lucrurile care ma dispera si tin de tine. Tie iti e bine asa cum esti, si sunt constient. Vreau sa iti fie bine, asta cred ca stii, mereu am vrut sa-ti fie bine...

Nu, nu ai vrut, nu spune ca ai vrut...

Daca nu am vrut, de ce te-am lasat sa fi fericita cu el? Nu te uita asa la mine, doar tu stii cat te-au durut toate zilele si noptile in care nu am fost acolo, nu asta spui mereu? Ei bine, doar eu stiu cat au durut toate zilele si noptile in care nu ai fost aici, ai fost acolo, cu el. Am vrut si vreau sa iti fie bine, cu sau fara mine. E singurul mod in care o sa te las vreodata sa pleci cu adevarat, daca o sa poti sa imi spui ca iti e mai bine fara mine. Dar nu poti, Andra, vezi, nu poti, pentru ca nu iti e si nu ti-a fost niciodata. Esti doar o fata puternica si descurcareata, destul incat sa nu iti fie rau. Spune-mi, ti-e mai bine fara mine? Asta vrei sa imi spui, ca ai obosit si ma lasi in sfarsit, pe bune, a mia oara, si o faci pentru tine? Spune!

Nu. Iar eu atunci cand ti-am spus "nu o sa te las", a insemnat exact ceea ce trebuia sa insemne. Oriunde as fi fost, langa tine, sau langa el, stii ca nu te-am lasat niciodata. Iar asta, asta nu o poti schimba. Eu am fost fericita cu el, exact cum ai fost si tu cu ele. Amandoi am facut greseli mari, da. Dar vezi tu, de fiecare data cand ai cazut, de fiecare data cand imi suna telefonul, iti raspundeam - vezi tu, cineva ti-a raspuns intotdeauna, cineva a dat lumea peste cap sa fie "acolo" in 3 ore, cineva a facut tot ce tu nu ai facut...si asta, asta o sa faca intotdeauna diferenta intre noi doi. Si daca nu vrei, daca intr-adevar nu te astepti sa fiu ceea ce vrei, atunci de ce nu faci ceva? De ce trebuie sa fie la fel, de ce inca trebuie sa ascult tot ce nu ar trebui nici macar sa aud, de ce trebuie sa te iert cel putin o data pe saptamana, de ce trebuie sa ma chinui sa uit, ca sa poata fi mereu la fel, de ce mai ti de mine, de fapt?

Nu pentru ca vreau.

Ai alta explicatie?

Da, dar include multe altele.

Nimic nu a fost vreodata simplu si s-a legat de tine, nu ma asteptam sa fie acum.

Nu vreau, Andra, nu am vrut niciodata sa fi tu fata pe care s-o vad plangand in bratele mele, nu am vrut sa fi cea care sa trebuiasca mereu sa aiba grija de mine, sa imi suporte toate rahaturile care nu mi le suport nici eu, nu am vrut sa fi cea care sa auda tot ce am spus, nu am vrut si nu vreau sa iti fac rau, desi stiu ca ti-am facut si inca iti fac, si in niciun caz nu vreau sa ma iubesti asa cum o faci. Dar am nevoie. Am nevoie de tine sa faci toate astea pentru mine, intelegi? Nu e prima oara cand o auzi, dar e prima oara dupa mult timp. Nu am nevoie de cineva, oricine, sa faca toate astea, am nevoie de tine. Pentru ca tu le-ai facut mereu, pentru ca tu poti si pentru ca de tine am nevoie sa fi acolo oricand ma intorc. Asa ca daca asta vrei, sau ai pur si simplu nevoie sa o auzi, te rog, te rog din toata inima mea sa ramai tu cea care face toate astea, cum ai fost si pana acum - si niciodata nu te gandi ca o faci pentru ca asa vreau eu, ci pentru ca am nevoie. Am nevoie sa ramai "minunea mea", intelegi? Am nevoie de tine, chiar daca nu ti-am mai spus asta de cel putin un an, nu stiu ce pula mea m-as face fara tine. Iar de vrut, nu vreau nimic, te vreau doar pe tine. Daca mai ai timp de astfel de lucruri, ramai totusi si fata care daca "vreau soare, soare imi da". Si eu o sa raman copilu` care te face intotdeauna sa razi.

Da? Cum o sa ma faci sa rad?

O sa te gadil. De gadilat, te gadili si daca nu ma suporti sau vrei "sa mor". Si asa, vezi, te pot face oricand sa razi!

Crezi ca deaia rad de fiecare data cand ma gadili, din "reflex"?

...De ce razi, atunci?

De tine copilu`, rad ca nu poti sta departe de mine...rad ca nu o sa te schimbi niciodata, si ca inca esti in stare sa imi spui "Pleaca!" in fata...si eu, eu inca sunt in stare sa vad cum speri ca te cunosc destul de bine incat sa stiu ca nu vorbesti serios. Rad de tine, ca ne certam zile si nopti, si apoi vi la mine cu privirea ta inocenta...singurul lucru inocent care tine de tine, de altfel...si tot ce faci e sa ma gadili, ca sa imi aduci aminte ca tu inca esti baiatu` care ma face mereu sa rad. Si rad, rad de tine, ca te asezi in fata mea si nu ma lasi sa plec pana nu iti spun "daca te mai iubesc". Rad de tine, ca iar ai fost atat de prost incat sa crezi ca poti fara mine. Copilule, eu de fapt nici nu ma gadil!

4 comentarii:

Maria spunea...

aw :x
ce frumos !

Em spunea...

Superb.

elena spunea...

glosrios finalul:))).... f frumos imi place:):X>:D<

Unknown spunea...

Super!!! Nu m-am aşteptat la un aşa final puternic. L-ai lăsat cu gura căscată! Bravo!