sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Un an mai bun... ?

Si uite ca s-a dus si anu` asta, care undeva in sinea mea, speram sa nu se mai termine. Nu as putea spune de ce, oricum cert e ca a fost anul care le-a avut pe toate, anul cu "peripetii" de tot felul, anul care m-a marcat. Anul asta a fost o furtuna puternica, ce s-a terminat in 31 decembrie la 11:59 cu un zambet larg pe buze, care probabil a aratat ce urme a lasat 2009 in sufletul meu. Si daca e asa cum se spune, din ce in ce mai bine, nu am de ce sa ma plang.

Momentu` asta in care se schimba anul, e ca o poarta care filtreaza tot ce a mai ramas in tine. Acum hotarasti daca "bou care nu isi merita viata" o sa mai ramana vreo secunda in viata ta si anul viitor, daca pe "baiatu` din vara" il mai astepti si vara asta, daca "baiatu` care tot te iubeste" nu renunta nici acum la tine, sau daca vrei sa mai ramai inca un an langa acelasi langa care ai ramas anii trecuti. Acum te gandesti daca dorinta ta e aceeasi ca anu` trecut, daca si la anu` o sa fie tot aia, daca s-a schimbat ceva sau daca de fapt, nu ai lasat niciodata sa se schimbe nimic, pentru tine, si poate deaia ti-a fost bine. Daca ai fost fericit, daca iei fericirea asta cu tine inca un an... daca ti-a fost bine, si langa cine ti-a fost bine !

Daca ai putea sa ramai doar in bratele unuia dintre ei, in bratele cui ai ramane? Daca ai putea sa il iei inapoi pe fraieu` dupa care ti-ai pierdut cateva luni bune, l-ai mai lua? Daca ar trebui sa ierti din nou, ai mai ierta? Si daca ar pleca acum, ai mai putea sta fara el la fel de usor ca altadata? Daca ai putea sa o iei de la inceput, ai face tot la fel?

Ei bine, daca ai hotarat ca "bou care nu isi merita viata" nu va mai avea absolut niciun loc in inima ta, poate doar in aminitirile ce tin de el care nu o sa poti spune niciodata ca le regreti, daca nu ai mai sta in bratele lui iar si daca ai incepe sa razi la gandul ca il poti avea inapoi, daca pentru tine a ramas ca o gluma proasta inteleasa prea serios, daca anu` asta nu o sa te mai trezesti dimineata intrebandu-te daca el s-a trezit cu ea in brate, daca nici macar nu o sa iti mai amintesti foarte clar cine e el, ci doar cine a fost, atunci o sa fie un an mai bun.

Daca "baiatu` din vara" a ramas acelasi frate mai mare cu privirea de copil mic, daca nu o sa il astepti, dar stii ca o sa vina si asa, daca ti-e drag dupa doi ani in care nu ti-a dat nicicun motiv sa uiti de el sau de ce a fost o data pentru tine, de ce erati sau nu erati, daca niciuna din serile alea nu constituie un regret, daca inca te pupa pe frunte de fiecare data cand te vede doar ca sa iti arate ca nu a uitat ce iti place, daca "baiatu` din vara" reapare vara asta si aprinde mai tare ce nu s-a stins niciodata , o sa fie un an mai bun.

Daca "baiatu` care tot te iubeste" o sa plece doar ca sa aiba de unde se intoarce cu prima ocazie cand o sa ai din nou nevoie de el, cum ai intotdeauna, daca o sa te mai primeasca la el la trei dimineata, daca o sa iti mai faca o cafea cum iti place tie, daca o sa ramana singurul care stie cum sa faca nenorocita aia de cafea, daca o sa se mai aseze noaptea in fata geamului tau in ploaie si o sa urle "Bine Andra, uite atunci o sa stau aici daca esti naspa si nu vrei sa imi dai drumu` in casa, in pula mea, bine, stau aici, poftim, esti fericita !? Aici stau, jur, nu ma misc. Vezi? Vezi ??? In pula mea, ce ploua, Andra!", daca "baiatu` care inca te iubeste" o sa te mai iubeasca un an stiind si acceptand ca tu nu o sa fi niciodata pentru el ce e el pentru tine, atunci o sa fie un an mai bun.

Daca "acelasi baiat langa care ai ramas si anii trecuti" pare sa ramana pentru tine exact la fel cum a fost intotdeauna, daca fara el, toti ceilalti trei nu ar putea sa faca un an mai bun, daca tu stii cel mai bine ca el e singurul motiv pentru care nu ai schimba nimic si ca fara el ai fi schimbat cu siguranta trei sferturi din anul trecut, daca mai stie sa te iubeasca inca un an, daca mai stii sa il iubesti inca un an, daca printr-o forta supranaturala nu se schimba nimic inca un an, daca cineva acolo sus iti asculta dorintele, atunci o sa fie un an mai bun...atunci cu siguranta o sa fie un an mai bun !

Un comentariu:

Unknown spunea...

Salutare.
Am scris şi eu ceva despre tine, defapt mai mult despre blogul tău, dacă nu e cu supărare.

Dacă vrei să vezi....
http://winnetou28.wordpress.com/