joi, 5 noiembrie 2009

Us, and our cold story.

Acest baiat despre care urmeaza sa scriu este unul la un milion, doarme la un metru de mine cu o tigara care a uitat-o aprnsa langa el. A adormit cu capul intors sugetiv spre mine, si un suras pe buze care nu spune nimic, dar ascunde multe.


Acest baiat o iubeste de mult timp. Nu a ascuns-o niciodata pentru ca nu a vazut rostul, si nici ca era vreunul. Si-a dedicat ultimii 2 ani unui singur scop: fericirea ei. Adora sa fie fericit, iar el e fericit doar cand e ea, iar daca nu e, o face el. Asta stie sa faca cel mai bine, poate deaia nu renunta niciodata. Nu renunta niciodata la nimic din ceea ce tine de ea. E in stare sa faca acelasi lucru de 1000 de ori, oricat ar fi de gresit, daca ei ii e bine. Tot ce face se rezuma la ea, asa ca am putea spune ca este centrul universului lui. Nu asculta de nimeni si este chiar mai incapatanat decat ea, asa ca niciodata nu se inteleg mai mult de 2 zile.

Se cearta, isi spune vrute si nevrute, ea pleaca, dar tot el se intoarce. Nu sunt niciodata de acord, ea risca, iar el vrea doar sa o vada pe un drum sigur. El o vrea pe ea, ea vrea pe altcineva. Nu ii spune niciodata, dar stie el foarte bine. Nu ii reproseaza nimic, desi ar vrea sa ii spuna intr-o zi tot. E poate singurul lucru de care ii e frica, sa o piarda inca o data. Nu o face poate si pentru ca stie ca nu e un lucru pe care sa il controleze. Intelege ca si ea poate sa iubeasca asa cum o face el, dar nu pe el. Nu a tinut-o niciodata, a lasat-o sa plece. Nu a asteptat sa se intoarca, pentru ca stia ca nu o va face. Ea nu e genul de fata care pleaca si vine inapoi, realizand ca nu a facut ce i-a spus inima. O data ce pleaca, nu da niciun pas inapoi, oricat ar durea-o asta. E vorba de orgoliu si incapatanre, iar el o cunoaste. Se duce dupa ea intotdeauna, si asa o iau mereu de la inceput.

Si azi o priveste iar cum o face in toate celalalte zile. E a lui din nou, dupa regulile ei, ca intotdeauna. Are in privire o dorinta arzatoare care nu seamana cu ale celorlalti din viata ei care au privit-o de-a lungul timpului. Are o privire inocenta, care nu ascunde nimic si care nu ar putea sa o minta, desi cateodata ar vrea. O vede asa cum e ea, pentru ca nici ea nu se ascunde fata de el. Sunt doua trupuri, unul langa altul, care se privesc fara niciun un pic de rusine, care lasa la iveala fiecare pacat si fiecare lovitura care le apartine. O priveste pentru ca e a lui, si asta o stiu amandoi, incercand sa evite faptul ca trupul, mintea si iubirea ei apartin totusi altcuiva. O analizeaza din cap pana in picioare si nu o judeca. O admira, cu toata fiinta lui.

Cateodata ea incepe sa planga, pentru ca se pierde in privirea lui. Stie ca nu merita sa o vada asa, stie ca nu il merita. Cateodata se simte vinovata, dar asta nu o admite decat fata de el. E singurul care o intelege, oricat i-ar fi de greu. Cine ar intelege-o, daca ar fi in locul lui...? Nimeni, nimeni nu ar putea sa o faca. Plange incet si tremura, dar nu pierde niciodata contactul vizual cu el. Nu vrea sa ii dea impresia ca o pierde iar, stie ca l-ar durea mai mult decat o doare pe ea. El tace intotdeauna, pentru ca orice ar spune ar apasa-o mai tare. Se apropie de ea, o mangaie, ii sterge orice lacrima, si o strange in brate, fara vreo urma de vulgaritate sau perversiune. O tine strans in brate si de mana, pana se calmeaza, pana ii e bine. Nu a asteptat niciodata nimic de la ea. Sa il ia in brate, sa il faca si ea fericit cand nu e, nu a asteptat niciodata mai ales sa il iubeasca. S-ar fi suparat singur, si nu ii lipsea asta.

Acest baiat a vrut sa fie pentru ea ceea ce nu a fost niciunul. Si a fost, a fost cel care a iubit-o neconditionat si fara oprire in fiecare zi, i-a spus-o si i-a aratat-o, s-a asigurat ca stie, ca nu uita, ca e constienta de prezenta lui acolo, oricand are nevoie de el. Acest baiat doarme acum linistit dupa o lunga zi alaturi de ea, stiind ca in cateva ore ea se va cuibari in bratele lui, stiind ca va trece o noapte peste ei, si se va trezi tot cu ea in brate. Adora sa stie ca in atatea ore, raman unul in bratele celuilalt. Iubeste sa o aiba, iubeste al dracului de mult sa o aiba pentru el, sa o simta langa el, sa aiba grija de ea, sa fie ea, acolo, langa el. O iubeste...n-are ea idee cat o iubeste.



(Acest baiat... esti tu.)

Un comentariu:

oanna ^ spunea...

trista povestea , da intr-un fel atat de perfecta .